til startsiden

Filip Skjerning - Kommentar


Forside -> Artikler -> Kommentar

 FreeFind pÃ¥ skjerning.net
 

MENU:

Om mig Musik Billeder Sjov Links Artikler Sælges Gæstebog Kontakt

Fundamentalisten Fogh

Statsminister Fogh er i den seneste tid blevet meget fundamentalistisk. Han taler om, at fårene skilles fra bukkene (Berlingske d. 26/2), og han og andre fremtrædende venstrefolk (bl.a. Jens Rohdes) giver udtryk for en holdning, der læner sig op ad den udskældte Bush-formulering: "Enten er I med os, eller også er I mod os". Man kan ikke være neutral - hvis ikke man støtter Fogh, støtter man indirekte terroristerne og islamisterne ...

Ikke alene er budskabet i sig selv meget fundamentalistisk, men begge ovennævnte udtryk har religiøs oprindelse, nemlig i kristendommen; og i den sammenhæng bliver folk tit forargede, når kristne tager dem seriøst. Hvis man nævner, at man er nødt til at vælge side (Matt. 12, 30), og at på dommedag bliver fårene skilt fra bukkene (Matt. 25, 32), så vil folk - og deriblandt sikkert også Fogh og den "indre-mission-fobiske" Jens Rohde - hurtigt tage afstand fra "sådanne fundamentalister".

Sjovt at disse personer bruger nøjagtig samme sprogbrug til deres egen fundamentalisme. Kan man tage deres afstandtagen til fundamentalister alvorligt, når de fremstiller sig selv som lige så fundamentalistiske? Hvis man skal vælge, hvilken slags fundamentalist, man skal være (for alle mennesker er jo fundamentalister på et eller andet område), så må det være bedre at være fundamentalist for den Gud, der har skabt alt, end for den statsminister, der blot skaber sig, i stedet for at skabe bedre dialog.

Tilføjet februar 2006



Læs også:

Flere "I øvrigt mener jeg..."